vitamines

Βιταμίνες

Ο όρος « βιταμίνη » προέρχεται από τη λατινική λέξη «vita» που σημαίνει «ζωή».

Οι 14 βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη ζωή και δεν μπορούν – με εξαίρεση τη βιταμίνη D – να παραχθούν μέσα στο σώμα μας.

Γι’ αυτό χρειαζόμαστε την πρόσληψη βιταμινών από τα τρόφιμα και μάλιστα κυρίως από τα φυτικά.

Στο σώμα μας δεν υπάρχει σχεδόν καμία διεργασία στην οποία να μη συμμετέχουν οι βιταμίνες.

Χωρίς τις βιταμίνες η ζωή δεν είναι εφικτή.

Κάθε μεμονωμένη βιταμίνη αναλαμβάνει ένα πολύ εξειδικευμένο καθήκον στις διαδικασίες του μεταβολισμού, συχνά σε συνεργασία με άλλες βιταμίνες. Μία μόνο αν λείπει, αυτό οδηγεί σε διαταραχές του μεταβολισμού.

Εννέα βραβεία Νόμπελ είχαν δοθεί ως το 1964 για την ανακάλυψη και τη διερεύνηση των βιταμινών. Από τη δεκαετία του ’90 και μετά, αυτά τα βιοστοιχεία βρίσκονται ξανά έντονα στο επίκεντρο του επιστημονικού ενδιαφέροντος. Οι εκ νέου αποκτηθείσες διαπιστώσεις έχουν ευρείες συνέπειες στην αξιοποίηση των βιταμινών για τη διατήρηση της υγείας.

 

Οι βιταμίνες ενεργοποιούν το μεταβολισμό

metabolismos

 

Το αν θα διαθέσετε στα κύτταρα του σώματός σας φτωχό σε θρεπτική αξία τζανκ-φουντ ή τρόφιμα με πολύ δραστικές βιολογικά πρώτες ύλες, είναι καθαρά στο χέρι σας. Εσείς αποφασίζετε αν το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα είναι ισχυρό ή θα τα παρατάει μπροστά και στις πιο μικρές μολύνσεις, αν θα δομήσετε ένα «νευρικό σύστημα υψηλής ταχύτητας» ή αν θα σας κυριεύει πνευματική νωθρότητα αισθανόμενοι βαρείς σαν μολύβι.

Προϋπόθεση για την υγεία και την αποδοτικότητα είναι μια ισορροπημένη διατροφή και μια ιδανική πρόσληψη μικροδιατροφικών – βιταμινών, ανόργανων ουσιών, ιχνοστοιχείων και αναρίθμητων φυτικών στοιχείων.

Με λίγα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, με σιτάρι μη αποφλοιωμένο και προϊόντα ολικής άλεσης, καθώς επίσης και με επιπρόσθετες βιταμίνες μπορείτε να αυξήσετε αισθητά το μεταβολισμό σας και να βελτιώσετε τη στάση σας για τη ζωή.  

   

Η επανάσταση των Βιταμίνων

epanastasi

 

Για ένα μεγάλο διάστημα η έρευνα για το ρόλο των βιταμινών ήταν μηδαμινή.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με το ρόλο των βιταμινών και τη συμβολή τους στην προφύλαξη του οργανισμού από ασθένειες, ώστε να μιλάμε για μια «επανάσταση» των βιταμινών.
Θα εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να πετύχετε με τις βιταμίνες για την απόδοσή σας και τη διατήρηση της υγείας σας. Οι βιταμίνες ανήκουν στα κορυφαία «όπλα» ενάντια στην πρόωρη γήρανση, ενώ επιφέρουν περισσότερη υγεία και χαρά για τη ζωή.

 

Ενεργοποιήστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

anosopoiitko

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στο ζήτημα της υγείας σας. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα όχι μόνο αποκρούει διαρκώς ιούς, μύκητες και βακτήρια, αλλά και καταστρέφει καθημερινά καρκινικά κύτταρα.

Οι βιταμίνες φροντίζουν να αυξάνονται γρηγορότερα τα ανοσοποιητικά σας κύτταρα. Συμμετέχουν στην παραγωγή «αγγελιοφόρων» και ορμονών, τα οποία ρυθμίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Με βιταμίνες δώστε πίσω στο ανοσοποιητικό σας σύστημα την ισχύ που χρειάζεται η υγεία σας.
Τέλεια προστασία των κυττάρων – ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

antioxidotika

 

Το « ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΕΟΙ» είναι μια ιδέα για την πρόληψη.
Δεν θα σας δώσει φόρμα και αποδοτικότητα μακροπρόθεσμα.
«Για πάντα νέοι» , πάνω απ’ όλα, σημαίνει ότι διατηρείται τα κύτταρά σας αβλαβή και υγιή.
Τα αντιοξειδωτικά παίζουν κεντρικό ρόλο στην προστασία των κυττάρων.
Σ’ αυτά ανήκουν αναρίθμητες φυτικές ουσίες καθώς και βιταμίνες C και Ε.
Διατηρήστε τα κύτταρα του σώματός σας νέα, τις αρτηρίες σας ελεύθερες από εναποθηκεύσεις και προστατέψτε τα νεύρα σας με τις σούπερ ουσίες της φύσης – έχετε επιβραδύνει τη γήρανση.

 

No comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συμπληρώστε σωστά τους αριθμούς * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.